Bæredygtige løsninger
Fra 2 til 10 års garanti
Gratis levering i Danmark
Kvalitetsprodukter fra kendte brands og designere

Bruttolønsordning

Få skattefri hjemmearbejdsplads med bruttolønsordningen

Bruttolønsordning høres ofte i forbindelse med en hjemmearbejdsplads. Men hvad betyder det egentlig rent praktisk? Hvad kan man få, og hvordan gør man?

Hvad er en bruttolønsordning? 

Bruttolønsordningen har flere betegnelser. Den går også under lønomlægning og fleksibel lønpakke. Fælles for alle betegnelserne er, at det kort og godt betyder, at der indgås en aftale imellem den ansatte og virksomheden. Aftalen dækker over, at til gengæld for personalegoder, så går den ansatte ned i løn. Der skal dog være tale om en reel lønnedgang.

Hvor lang tid løber en bruttolønsordning over?

Ofte fungerer en bruttolønsordning over 12-36 måneder, men den nøjagtige varighed aftales imellem den ansatte og virksomheden.

Hvad koster en bruttolønsordning?

Aftalen består i, at virksomheden indkøber de aftalte møbler til den ansatte, som herefter betaler møblerne af igennem sin bruttoløn. Altså før skatten skal betales. Dette bevirker, at det reelt ikke koster virksomheden noget. Til gengæld opnår den ansatte en stor skattebesparelse igennem betaling via bruttolønnen. Desuden er der en skatteregel på området omkring personalegoder der gør, at kontormøbler ikke skal beskattes, når bestemte krav bliver overholdt.

Der er ingen øvre beløbsgrænse for, hvor meget kontormøblerne til en hjemmearbejdsplads må koste. Det aftales imellem den ansatte og virksomheden.

Hvilke krav skal overholdes for at undgå beskatning af kontormøbler som et personalegode? 

 • Der skal udarbejdes en skriftlig bruttolønsaftale imellem den ansatte og virksomheden.
 • Bruttolønsaftalen skal overholde de gældende rammer for den ansattes ansættelsesvilkår.
 • Der skal forekomme en reel nedgang i den ansattes løn over x-antal aftalte måneder.
 • Lønomlægningen skal gælde i hele lønaftaleperioden eller som minimum i 12 måneder.

 

Link til SKAT Bruttolønsordning her.

Link til revisor godkendt bruttolønsordning

 

De åbenlyse fordele ved en bruttolønsordning

Der er en lang række fordele for både arbejdsgiver og ansatte, ved at vælge en bruttolønsordning til anskaffelse af kontormøbler til hjemmearbejdspladsen.

 • Møblerne til hjemmekontoret kan betales af den ansattes bruttoløn dvs. før skat.
 • Møbler som personalegode er ikke skattepligtige.
 • Den ansatte opnår samme komfort, effektivitet og produktivitet hjemme som i virksomheden.
 • Virksomheden får fradrag for anskaffelsessummen.
 • Virksomheden får ikke direkte udgifter i forbindelse med anskaffelsen, men opnår blot en likviditetsforskydning.

 

Sådan får du inventar til din hjemmearbejdsplads på en bruttolønsordning

 • Der skal udarbejdes et tillæg til lønaftalen.
 • Aftalen kan indgås ved en lønforhandling eller hvis der opstår et behov for at arbejde hjemmefra skønnet af enten virksomheden eller den ansatte.
 • Inventaret der skal indkøbes, skal svare til kvaliteten, designet og funktionaliteten af det, som findes i virksomheden.
 • Inventaret skal ydermere leve op arbejdsmiljølovens krav til indretning af et hjemmekontor.

 

Hvilke krav stiller arbejdsmiljøloven til et hjemmekontor?

Overfladen på arbejdsbordet skal reflektere minst muligt. Bordet skal være bredt og dybt nok til, at der kan opnås en fleksibel opstilling af skærm, tastatur, dokumenter og øvrigt tilbehør. Sidde- og arbejdshøjde skal passe til den ansatte, der arbejder ved bordet, og til de arbejdsopgaver, der udføres. Der er ikke krav om, at arbejdsborde til skærmarbejde skal kunne indstilles i højden. Men det vil ofte være den bedste løsning, idet det kraftigt anbefales, at man variere sine arbejdsstillinger for at undgå gener og skader.

Arbejdsstolen skal være stabil og sikre den ansatte bevægelsesfrihed og en hensigtsmæssig arbejdsstilling. Stolesædet skal kunne indstilles i højden og kunne indstilles på skrå. Stoleryggen skal kunne indstilles i højden og skal kunne stilles skråt. En god stol bør give mulighed for at variere sædehældning og sædedybde, og sæde og ryglæn bør kunne justeres uafhængigt af hinanden.

 

Sådan overholder du kravene til en hjemmearbejdsplads

Udførelse af skærmarbejde i hjemmet i gennemsnit mindst én arbejdsdag om ugen er et af kravene til en hjemmearbejdsplads. Ydermere skal der regelmæssigt arbejdes mindst 2 timer de dage, hvor der arbejdes hjemme, og det tidsmæssigt svarer til mindst en dag om ugen – og i øvrigt arbejdes ved skærmen mindst 2 timer dagligt.

 

Tilmeld dig vores kundeklub

Modtag nyheder og tilbud direkte i din indbakke. Ved tilmelding accepteres vores privatlivspolitik.

Kundeklub