Bæredygtige løsninger
Fra 2 til 10 års garanti
Gratis levering i Danmark
Kvalitetsprodukter fra kendte brands og designere

Vores designere

Lær vores designere og samarbejdspartnere af belysning at kende

PANDUL er dedikeret til unikt design og kompromisløst, dansk håndværk gennem mere end 35 år.  PANDUL har forenet fire af de berømte danske arkitekter og designere i én eksklusiv kollektion af lamper.
Billedhuggeren og sølvets mester Henning Koppel, Arkitekten og møbeldesigneren Hans J. Wegner, den Industrielle designer Erik Magnussen samt Arkitekt og professor ved møbellinjen på Kunstakademiet, Jørgen Gammelgaard.
Lampe kollektionen fra disse fire, store designere kalder de: Classic, Modern Lamps.

PANDUL blev etableret i 1982 og er kendt for eksklusive og tidsløse lamper i deres kollektion. Herunder THE PENDANT, OPALA, VIP, TIP TOP, BUBI, UPLIGHT og RING.

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner blev født 1914 i Tønder. Som 22-årig blev han i 1936 optaget på Kunsthåndværkerskolen, hvor han senere vendte tilbage til som lærer. I 1943 åbnede Hans J. Wegner sin egen tegnestue, og skabte ”Kinastolen”, der sammen med ”Den runde stol” fra 1949, dannede grundlag for mange af hans efterfølgende stole. ”Den runde stol” blev senere kendt som blot ”The Chair” efter at præsidentkandidaterne Richard Nixon og John F. Kennedy havde siddet i netop disse stole under den afsluttende TV-duel til den amerikanske præsidentpost. Mens ”The Chair” nok er en af hovedikonerne fra Wegners store produktion, så betragtes Y-stolen af mange som hans kommercielt største succes.

Hans J. Wegner var også en fremragende designer af lamper. Hans pendel fra 1962 ”Hejsependlen/THE PENDANT” har været i uafbrudt produktion lige siden.

Wegners OPALA-serie, oprindeligt designet i 70érne til Hotel Scandinavia i København, er siden 2006 ligeledes produceret af PANDUL.

Hans J. Wegner modtog mange internationale hædersbevisninger for sit arbejde, og blev i juni 1997 udnævnt til æresdoktor ved The Royal College Of Art i London.

Hans J. Wegner døde i 2007.

 

Jørgen Gammelgaard

Jørgen Gammelgaard blev født i 1938. Han tilhørte en generation af talentfulde møbeldesignere, som blev uddannet under det gamle mesterlære-system. Efter at være udlært studerede Gammelgaard hos Grete Jalk, og blev derefter optaget på Kunstakademiets møbellinje. Her kom han til at arbejde under Poul Kjærholm og Ole Wanscher. Gammelgaard kom senere til at arbejde hos flere andre af datidens store navne som eksempelvis Arne Jacobsen, Mogens Koch, Steen Eiler Rasmussen og Jørgen Bo. I denne periode arbejdede Gammelgaard også en tid som konsulent for FN på Samoa, hvor ideen til hans verdensberømte TIP TOP lampe blev udtænkt.
Nogle af Gammelgaard’s mest succesrige møbeldesigns omfatter ”Karmstolen” og ”Skagen stolen”. Begge stole er fortsat i produktion. Jørgen Gammelgaard var et enestående talent. Som den første designer nogensinde modtog han begge de to store årlige designpriser. I 1987 blev Gammelgård som kun 49-årig udnævnt til professor i møbeldesign ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

PANDUL har arbejdet sammen med Jørgen Gammelgaard om TIP TOP og VIP-serien siden 1982.

Jørgen Gammelgaard døde i 1991.

 

Henning Koppel

Henning Koppel er blev født i 1918 i København, og blev den verdensberømte danske designer af BUBI-lampen. Henning Koppel var først og fremmest kunstner. Han var uddannet skulptør og billedhugger fra Kunstakademiet i København og fra Academie Rancon i Paris.

Henning Koppel begyndte i 1945 at tegne sølv for Georg Jensens Sølvsmedie. Koppel fornyede traditionen i dansk sølv, og gjorde Georg Jensen førende indenfor moderne skandinavisk design.

Med sine enkle, organisk formede smykker og store skulpturelle korpusarbejder var han en formens mester, som det eksempelvis kommer til udtryk i ”Det store Fiskefad” fra 1954, der er et af hans mest berømte værker. Fiskefadet produceres fortsat, men er kun på bestilling, da nyprisen er på den anden side af 1 million danske kroner.

Henning Koppel designede også porcelænsstel, ure, glas, møbler og lamper for en række store anerkendte virksomheder, heriblandt BUBI-lampen.

Henning Koppel var en kunstner på højt internationalt niveau med evnen til at skabe helt unikke former, der gør hans designs til spændende klassikere, som glæder generation efter generation.

Henning Koppel døde i 1981.

Erik Magnussen

Erik Magnussen blev født 1940 i København. Han er udlært som keramiker på ”Skolen for anvendt Kunst og Design” og fik sølvmedalje ved afgangsprøven i København i 1960.
Erik Magnussens’ design sælges over det meste af verden. De er ligeledes udstillet på museer globalt, og hans designs har allerede modtaget et hav af priser.

Erik Magnussen modtog ”Lunning Prisen” allerede i 1967 og ”Møbelprisen” i 1977. I 1983 udnævnte Dansk Design Råd Erik Magnussen til ”Årets Designer”.
Magnussens’ produkter er adskillige gange tildelt ID-Prisen. Han modtog ”Bindesbøll Medaljen” i 1996. I 1997 blev det til “The Red Dot” i konkurrencen ‘The Design Innovations 1997’ afholdt af Design Zentrum Nordrhein-Westfalen. Erik Magnussen modtog ‘The Good Design Gold Prize’ uddelt af ‘The Japan Industrial Design Promotion Organization’.
I år 2000 fik RING-lampen, som Magnussen har udviklet sammen med PANDUL, en af de ærefulde førstepriser i den store Europæiske Design konkurrence ”Lights of the Future”.

Erik Magnussen døde i 2014.

 

 

Tilmeld dig vores kundeklub

Modtag nyheder og tilbud direkte i din indbakke. Ved tilmelding accepteres vores privatlivspolitik.

Kundeklub